Grote evenementafbeelding: The New Orland + VEX

The New Orland + VEX

The Irrational Library presents...
do 23 mrt 2023
Stage 3
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

The Irrational Library presents… keert elke maand terug in Patronaat en wordt gecureerd door Joshua Baumgarten, Stadsdichter van Haarlem. De afgelopen 15 jaar probeert hij de underground naar de voorgrond te brengen door majestueuze, obscure, offbeat en buitenaardse bands naar Haarlem te brengen. Een The Irrational Library presents… avond is iedere keer weer uniek, interessant, vermakelijk en gratis. Kom kijken als je niet weet waar je nu nieuwsgierig over moet zijn!

The New Orland is een elektronisch duo uit Haarlem bestaande uit Erik de Bree en Marcel Beijk. Hun verleden als experimentele postrockband heeft hun manier van werken en componeren van elektronische muziek sterk beïnvloed. Hun opstelling, waarin ze allebei een werkstation hebben met drummachines en synthesizers, stelt hen in staat om hun liedjes uit te voeren op een manier die veel ruimte laat voor improvisatie en die hen in staat stelt om van poppy melodieuze klanken naar meer trance-achtige structuren te veranderen, zelfs binnen een enkele track.

Kooky en een beetje maf, Vex omarmt de gekheid en danst op het hek van kamp. De teksten hebben vaak het thema zich een buitenstaander te voelen, maar meestal met een luchtig klinken. Vex combineert opbeurende pophitrefreinen met een punkattitude. Het resultaat is een moderne kijk op een retrogeluid. Elektronisch, melodieus en speels. Danspunk-bonanza!

The Irrational Library presents… wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Haarlem, Haarlem Cultuurfonds, de Rabobank, Fonds Podiumkunsten, Fonds Cultuur Participatie en Provincie Noord-Holland.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →