Harmonica Blowout!

Wervelende bluesnacht met Greg Izor, Steven Troch & Thomas Toussaint
vr 12 jan 2024
Stage 2
€ 23,50
Deuren: 19:45
Start: 20:30
Vorig evenement

Liefhebbers van blues harmonica; don’t go no further! Tijdens Harmonica Blowout! spelen de grootste bluesartiesten met een killer band de lekkerste blues harmonica in Patronaat. 

Deze heetgebakerde bezetting rondom Greg Izor (USA), Belgische harmonica ace Steven Troch (initiator van dit project) en de Nederlandse Thomas Toussaint zijn klaar om hun show vol — veelal zelf gepende — songs bij je af te leveren. Ze smeden samen een unieke mix van smaken binnen Amerikaanse blues– en rootsmuziek die verrassend goed hand-in-hand gaan.

Izor’s muzikale vorming vond plaats in New Orleans en Austin, onder de vleugels van o.a. Lazy Lester en Jumpin’ Johnny Sansone, waarna hij uiteindelijk in 2021 naar Madrid verhuisde. Zijn niet-te-missen kwaliteit als songwriter en zijn opvallende, krachtige zangstijl maken Izor tot wie hij is; hij brengt met recht zijn eigen stijl in de mix. Louisiana grit, Austin soul, lowdown Chicago heat, blues harmonica powerhouse is on a roll!

Steven Troch timmert al meer dan 25 jaar aan de weg als frontman (Fried Bourbon, Steven Troch Band) en als sideman (Tiny Legs Tim, Gene Taylor, Lon Eldridge). Door de jaren heen ontwikkelde hij een eigenheid die diepgeworteld is in de blues, maar ook invloeden van andere genres bevat. Als songwriter switcht Troch moeiteloos tussen low down blues, hard-driving swing en tropische heupwiegers.

Thomas Toussaint viel halverwege het vorige decennium in de prijzen als ‘Beste Harmonicaspeler van Nederland’ en ontwikkelt zich sindsdien gestaag als graag geziene frontman, zanger en harmonicaspeler.

Naast Izor, Troch en Toussaint wordt de band compleet gemaakt door:

Harm van Essen — gitaar/zang
Dirk Wagensveld — bas
Paolo de Stigter — drums/zang

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →