Grote evenementafbeelding: Afgelast: Haarlemse Blues Eindejaarsconcert: Peter Green’s Fleetwood Mac special

Afgelast: Haarlemse Blues Eindejaarsconcert: Peter Green’s Fleetwood Mac special

Dit evenement is helaas afgelast, er komt geen vervangende datum. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.
zo 19 dec 2021
Stage 1
€ 18,50
Deuren: 15:30
Start: 15:30
Vorig evenement

Helaas kan dit evenement vanwege de huidige coronamaatregelen niet doorgaan en is daarom definitief afgelast. Er komt helaas geen vervangende datum. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht waarin precies staat uitgelegd wat te doen om het aankoopbedrag terug te krijgen. We vinden het vanzelfsprekend ontzettend jammer, maar hopen jullie wel snel weer te mogen ontvangen in Patronaat!

Het jaarlijkse Haarlemse Blues Eindejaarsconcert staat geheel in het teken van de muziek van Peter Green’s Fleetwood Mac en is een eerbetoon aan oprichter en gitarist-zanger Peter Green, die op 25 juli vorig jaar overleed. Bassist-zanger Tom Huissen van John the Revelator woonde in 1967 in Londen en raakte bevriend met Peter Green en maakte de oprichting van Fleetwood Mac van dichtbij mee.

Met een draagbare Sanyo taperecorder legde Tom de eerste concerten van de band op tape vast. Die tapes waren de directe aanleiding en inspiratiebron voor de oprichting van de Haarlemse band John the Revelator. Een halve eeuw later is Peter Green nog steeds de belangrijkste inspiratiebron voor deze Haarlemse band. ‘Peter Green laat je iedere toon voelen die hij speelt, een ongeëvenaarde stijl ‘, aldus Tom.

Het concert geeft een goed overzicht van de carrière van deze Londense band. Basic blues zoals te beluisteren op de albums ‘Fleetwood Mac’ (1967) en ‘Mr. Wonderful’ (1968), en de opeenvolgende singles ‘Black Magic Woman’, ‘Need your love so bad’, ‘Albatross’, ‘Man of the world’, ‘Oh Well’ en het met acid doordrenkte “The Green Manalishi’. Als speciale gast is de eminente blues-rocker Johnny Laporte (Barrelhouse) uitgenodigd. Johnny: ‘Voor mij was Peter Green een groot voorbeeld, heb veel van hem geleend. Zijn stemgeluid en gitaarspel herken je uit duizenden’

John the Revelator bestaat uit:

Erwin Aubroeck: zang, Hammond, piano, keyboards

Paul Dammers: slide – en slaggitaar

Cor Dijkhuizen: drums

Tom Huissen: zang, basgitaar

Frans ten Kleij: solo -en slaggitaar

Gastmuzikanten:

Johnny Laporte: zang, solo-en slaggitaar


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →