Grote evenementafbeelding: Irrational Library: Somethingski & meer

Irrational Library: Somethingski & meer

De seizoensafsluiter van een mooi seizoen Irrational Library
do 30 jun 2022
Stage 2
Deuren: 20:30
Start: 21:00
Vorig evenement

Elke maand presenteert Joshua Baumgarten en z’n Irrational Library een gratis avond met een bomvol programma omtrent muziek, spoken-word en/of kunst. Deze avond presenteert de Library Somethingski, het solo-project van Niko Soszynski, en De Filistijnen.

In een ver verleden is de Irrational Library ooit begonnen als een cult-winkel in het hart van Haarlem. Later is daar de Irrational Library Band als verlengstuk daar aan toegevoegd, samen met de maandelijkse concertavonden, al dan niet in de eigen winkel of Patronaat.

Tegenwoordig is Irrational Library uitgegroeid tot een begrip in de stad, een plek om met muziek, poëzie en kunst in aanraking te komen die je aan het denken wilt zetten, en simpelweg een ontmoetingsplek is voor ontzettend veel Haarlemmers.

Deze avond is onderdeel van en wordt mede mogelijk gemaakt door Haarlem On Stage.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Somethingski

Support

Somethingski

SOMETHINGSKI het is het soloproject van zanger, songwriter en multi-instrumentalist Niko Soszynski.
Oorspronkelijk uit Polen, maakt hij muziek en treedt hij op met Freeborn Brothers. Honderden
shows en miljoenen kilometers en bovenop die pandemische onderbreking van het toerenleven bracht hem ertoe te schrijven zijn eigen solo-materiaal, opnemen en uitbrengen op het allereerste solo-album genaamd THINGS. Het album was uitgebracht begin maart 2021, het bevat tien nummers van Poolse folk, ballads, reggae, dansende hits op ritmische folk met een vleugje punk.

Afbeelding voor support act: De Filistijnen

Support

De Filistijnen

De Filistijnen is een muzikaal-poëtisch-kunstzinnig kollektief uit Haarlem. "Het gaat om de lol."
Basis vormen de Nederlandstalige liedjes van zanger/gitarist PM Delèfre, waarbij veel ruimte is voor improvisatie. Daardoor klinkt elk optreden anders.
Het kollektief is ontstaan vanuit het idee: 'nooit meer ruzie binnen een band'. Wie komt spelen is welkom, wie verhinderd is wordt dat niet verweten.
Het ensemble bestaat uit technisch vaardige muzikanten, met een groot gevoel voor vrijheid. Vrij geparafraseerd naar Karel Appel: 'We doen maar wat'. Waarvan acte!
(foto: Sam Negatu)

Support

And many more suprises, of course...

Support

...as always!

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →