Grote evenementafbeelding: Irrational Library presents: Gerhardt, Maaike van der Voort, Gipsy Rufina

Irrational Library presents: Gerhardt, Maaike van der Voort, Gipsy Rufina

Drie talenten met woorden, muziek en verhalen op het podium
vr 18 mrt 2022
Stage 2
Deuren: 20:30
Start: 21:00
Vorig evenement

Irrational Library is terug! De Haarlemse organisatie brengt nieuwe spoken word artiesten, muzikanten en dichters bij elkaar op het podium onder begeleiding van de charismatische Joshua Baumgarten, de stadsdichter van Haarlem. Met een avond vol wonderbaarlijke verhalen, muziek en woorden gaan de deuren weer open. Drie unieke talenten krijgen een podium: Gerhardt, Maaike van der Voort en Gipsy Rufina. Kom op tijd en geniet van eindelijk weer een editie van de beste lokale artiesten en puur muzikaal entertainment. Dit keer in Stage 2, in een knusse nachtclub setting!

Maaike van der Voort is de zangeres van rrriot grrrl band Lilith, maar ditmaal in solo setting. Ze kiest haar eigen pad, eigen muziek en woorden. Als solo artiest is ze overweldigend en een echt talent dat we in de gaten moeten houden. Voor het eerst solo in Patronaat!

Ook op het podium vanavond: Gipsy Rufina. Deze troubadour met banjo is inmiddels een bekende in het Haarlemse muzikantencircuit, en natuurlijk kiest Irrational Library deze muzikant uit voor een echte plek in de spotlights. Voor zijn eerste show dit jaar moet je sowieso afreizen naar Patronaat! Verwacht bijzondere verhalen, begeleid op ‘strumming’ banjo.

Eindelijk is het zo ver: Gerhardt op Irrational Library! Na vele pogingen is het gelukt – hij staat op het podium met nieuw materiaal onder de arm. Gerhardt (Heusinkveld) is 42 en besloot 25 jaar geleden op te gaan treden met zijn liedjes. Door en met zijn liedjes belandde hij in Koninklijk Theater Carré. In Garages en scheepsruimen. Bij Humberto Tan aan tafel. In Gevangenissen. Festivals en huiskamers. Maakte tijdens tournees vrienden voor het leven van Marokko tot Finland. Van Moskou tot Lissabon. En van Budapest tot Klazienaveen. Gerhardt zijn liedjes zijn te horen op [inter]nationale radio, televisie en in films. Maar vooral in de harten en herinneringen van luisteraars.

En dat laatste is waar deze voorstelling over gaat; Verhalen over de kracht van muziek die mensen met elkaar verbindt. Via absurde, ontroerende, humoristische en onvergetelijke wegen; Een indiaan die optreedtips geeft tijdens een jamsessie in Klazienaveen. Musicerende Sjamanen in Lapland die trippen op The Verve. Een stiekem optreden in het holst van de nacht in Moskou op de vleugel waar ooit Stravinsky op speelde. Afgewisseld met de liedjes die hem die verhalen hebben gebracht.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Dit keer in semi-seated setting! Met onze trouwe host: Joshua Baumgarten.
De liedjes van Gerhardt waren niet alleen op het podium te horen, maar ook in gevangenissen!
Gerhardt bracht zijn muziek uit bij het geliefde label Excelsior Recordings

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →