Grote evenementafbeelding: Irrational Library: Geisha’s of Doom, Flowers

Irrational Library: Geisha’s of Doom, Flowers

Een waanzinnige muzikale avond gecureerd door Irrational Library
vr 6 Mei 2022
Stage 3
Deuren: 20:30
Start: 21:00
Vorig evenement

Elke maand presenteert Joshua Baumgarten en z’n Irrational Library een gratis muziekavond met een bomvol programma omtrent muziek, spoken-word en kunst. Deze avond komen Geisha’s of Doom en Flowers voor het eerst naar Haarlem!

In een ver verleden is de Irrational Library ooit begonnen als een cult-winkel in het hart van Haarlem. Later is daar de Irrational Library Band als verlengstuk daar aan toegevoegd, samen met de maandelijkse concertavonden, al dan niet in de eigen winkel of Patronaat.

Tegenwoordig is Irrational Library uitgegroeid tot een begrip in de stad, een plek om met muziek, poëzie en kunst in aanraking te komen die je aan het denken wilt zetten, en simpelweg een ontmoetingsplek is voor ontzettend veel Haarlemmers.

Deze avond wordt is onderdeel van en wordt mede mogelijk gemaakt door Haarlem On Stage.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Geisha's of Doom

Support

Geisha's of Doom

GoD is een lo-fi punkrockband met leden van onder andere Giant Tiger Hooch, Love Supreme, Automatic Sam, ATLANTA, Birth of Joy, Helm Op, Molassess en Shaking Godspeed. Geïnspireerd door Het Moment en Amerikaanse punkrock uit de jaren ’80 (Black Flag, Butthole Surfers, The Wipers) werd op de gloednieuwe EP 'Vol. 3' - net als de twee voorgangers - in één dag geschreven en opgenomen op een vier sporen cassettedeck waarvan men dit keer alle vier (!) sporen gebruikte.
Afbeelding voor support act: Flowers

Support

Flowers

Gestript en rechttoe rechtaan is deze Nederlandse band - bestaande uit gitarist en zangeres Roos Pollmann (zij/haar) en drummer Joris Frowein (zij/hen) - niet zo lief als hun naam doet vermoeden. Hun muziek verzint een heksachtig brouwsel van doom en stonerrock en weeft subtiel zijn web voordat luisteraars in een neerstortende, dissonante diepte van geluid vallen. Zonder context zou het moeilijk zijn om FLOWERS in een specifiek tijdperk te plaatsen, omdat hun invloeden zich in de loop van de tijd verspreiden van Sabbath tot Sleep tot Boris tot Black Moth, en hun productie doelbewust hun moderne oorsprong maskeert. Elementen van krautrock voegen zich ook bij het feest om een welkome tegenwicht van pacing te bieden. Met een naam die van de aarde komt en een geluid dat uit de diepte schreeuwt.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Geisha's of Doom bestaat uit leden van Giant Tiger Hooch, Love Supreme, Automatic Sam, ATLANTA, Birth of Joy, Helm Op, Molassess en Shaking Godspeed.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →