Grote evenementafbeelding: Afgelast: Glen Hansard • Philharmonie

Afgelast: Glen Hansard • Philharmonie

Dit concert is helaas geannuleerd. Kaartkopers ontvangen hierover persoonlijk bericht.
za 7 Mei 2022
Philharmonie
€ 39,50
Deuren: 19:00
Start: 19:00
Vorig evenement

Update 29/3: Helaas moeten we je mededelen dat het evenement definitief is afgelast. Er komt geen vervangende datum. Lees hieronder het persoonlijk statement van Glen Hansard:

Statement
I’m really sorry to report that I won’t be touring abroad for the rest of this year. Due to personal Family matters, I can’t travel too far from home right now. I’m needed here, and so I’ve had to make the difficult decision to cancel all touring for the rest of the year. This is an especially difficult decision after waiting so long to get back to work, my band and crew are at the forefront of my mind , along with all the people who’ve supported me / us and our music through the years. Thank you for your ongoing support and understanding. The Frames anniversary show will go ahead as planned, as it is in Dublin and we’ve waited so long to do it. Again my sincere apologies. • Glen Hansard

‘Het spijt me vreselijk om dit te moeten doen, maar ik zal de rest van dit jaar helaas niet in staat zijn te toeren. Persoonlijke familieomstandigheden hebben ertoe geleid dat ik niet te ver van huis kan zijn. Ik ben hier nodig en daarom heb ik besloten al mijn buitenlandse optredens dit jaar te annuleren. Het lange wachten tot we weer mochten optreden maakt deze keuze des te moeilijker om te maken; mijn band, de crew en iedereen voor wie mijn en onze muziek iets betekent zijn continu in mijn gedachten. Bedankt voor jullie steun en begrip!’ • Glen Hansard

Voor ticketkopers geldt: Het aankoopbedrag wordt binnen 4 weken na het ontvangen van deze mail proactief teruggestort op de rekening waarmee je je ticket hebt aangeschaft. Je hoeft hier dan ook niks voor te doen. Je krijgt hierover een mail met informatie.

Glen Hansard is een van de bekendste troubadours uit Ierland. Het verhaal is bekend: Hij stopt op z’n 13e al met school om als straatmuzikant in Dublin de kost te verdienen om in de jaren daarna succes te vinden als frontman van The Frames, onderdeel van The Swell Season en als acteur in films als The Commitments en Once. Tegenwoordig geniet hij als frontman van The Frames vooral in zijn vaderland eenzelfde status als een Damien Rice of U2.

Sinds 2012 brengt hij ook als solo-artiest muziek uit. De vier platen die hij onder eigen naam heeft uitgebracht, ‘Rhythm and Repose’, ‘Didn’t He Ramble’, ‘Between Two Shores’ en het meest recente ‘This Wild Willing’, staan vol met intieme en emotionele songs. Daarbij valt vooral zijn unieke en doorleefde stem op. Hij zingt zijn liedjes echt vanuit z’n tenen en weet daarmee zelfs de meest cynische onder ons kippenvel te bezorgen. Een kracht waarmee hij elke zaal weet te transformeren tot een intieme Ierse pub.

Voorlopig tijdschema:
19:00 open
20:00 – 20:30 Lemoncello
21:00 – 22:30 Glen Hansard

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

LET OP: deze show vindt niet plaats in Patronaat, maar in Philharmonie Haarlem. Adres: Lange Begijnestraat 11, Haarlem. Kijk voor alle informatie over de locatie, parkeren, bereikbaarheid en toegankelijkheid op www.theater-haarlem.nl Dit is een seated show. In Philharmonie hanteren wij vrije zitplekken. Het is niet mogelijk een stoel te reserveren.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Lemoncello

Support

Lemoncello

Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door Lemoncello. Dit Ierse duo bestaande uit Laura Quirke en Claire Kinsella maken prachtige folk met een traditioneel Iers tintje. De cellomuziek van Kinsella en de charismatische performance van Quirke vormen een bijzonder samenspel dat je niet snel zal vergeten. Dit jaar zal hun debuutalbum worden uitgebracht.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Glen een Oscar heeft gewonnen met co-writer Markéta Irglová voor de song 'Falling Slowly', onderdeel van de soundtrack voor de film Once.
Hansard ooit z'n stem leende voor een aflevering van The Simpsons, waar hij een Ierse straatmuzikant vertolkte.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →