Grote evenementafbeelding: Gaye Su Akyol + Nusantara Beat + Kay Slice + Habib Koite & Bamada

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Gaye Su Akyol + Nusantara Beat + Kay Slice + Habib Koite & Bamada

Zoca Flavor XL presenteert...
zo 26 Mei 2024
Stage 1
€ 25,00
Deuren: 19:00
Start: 19:00
Vorig evenement
time table →

Vier fantastische acts met ieder hun eigen achtergrond op het podium van Patronaat. Tijdens deze Zoca Flavor XL ga je op een muzikale reis van Ghana naar Indonesië en van Mali naar Turkije door de optredens van Habib Koité & Bamada, Kay Slice, Nusantara Beat en Gaye su Akyol.

Zoca Flavor
Patronaat Zoca Flavor presenteert steeds weer opnieuw een verrassend, muzikaal divers programma in Patronaat. Van afro tot Anatolische funk, latin tot reggae en dancehall. Elke editie staat in het teken van barstende energie.


Bezoek de website

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Gaye su Akyol

Gaye su Akyol

Moed. Dapperheid. Durf. Dat zijn de woorden waardoor de Turkse zangeres Gaye Su Akyol zich laat leiden bij het maken van haar muziek. En dan met name bij het maken van haar laatste album ‘Anadolu Ejderi’. Op zondag 26 mei komt ze haar mix van Turkse psychedelische en folk, surfmuziek en 90’s rock voor het eerst laten horen in Patronaat.

Op ‘Anadolu Ejderi’ trotseert de zangeres alle barrières van het huidige politieke klimaat in Turkije, hoewel het ook teruggrijpt op de schoonheid van Istanbul vóór de staatsgrepen. Je kunt met het album alle kanten op en in elk nummer zit iets wat je compleet kan weg blazen. Dan is het disco, dan is het rock, dan is het somber en dan is het weer heel vurig. Als je al verwachtingen had van de muziek van de zangeres dan is het tijd om die opzij te zetten, want niets is wat het lijkt met Gaye Su Akyol.
Afbeelding voor festival act: Nusantara Beat

Nusantara Beat

De zeskoppige band Nusantara Beat is opgericht in Amsterdam door een groep muzikanten die zich verbonden voelen met hun Indonesische roots en cultuur. De band creëert tropische en mystieke klanken, geïnspireerd door traditionele Indonesische songs uit de 20e eeuw. De bandleden combineren hun liefde voor de traditionele Indonesische muziek met hun eigen stijl en creativiteit. Daarmee nemen ze het publiek mee op een reis naar het land van hun voorouders. Ze eren met hun muziek niet alleen hun eigen culturele erfgoed, maar ook laten ze zien hoe rijk en divers Indonesische muziek is. Op deze manier brengt Nusantara Beat een eerbetoon aan traditionele klanken en brengt de band tegelijkertijd de muziek naar de toekomst.
Afbeelding voor festival act: Kay Slice

Kay Slice

Kay Slice mixt soulful hiphop - geïnspireerd door acts als Anderson Paak en The Roots - met afrobeat geïnspireerd door artiesten als Ebo Taylor en Fela Kuti. Zijn muziek is bezield. Het is het resultaat van een queeste naar zijn eigen ik, via zijn moeder- en vaderland Ghana. Kay ziet muziek dan ook als de ideale vorm om dieper te connecten met zijn roots. De afrobeat vertegenwoordigt het deel van hemzelf dat hij alleen kende van de Ghanese verjaardagen, van de cd’s die zijn vader speelde. In zijn werk omarmt en toont hij zichzelf in alle facetten, en daarmee richt hij de spotlights op iedereen die net als hij het product is van meerdere culturen. Hij heeft een grote missie: een rijke indruk van Afrika meegeven aan zijn generatie. Afrika als het deel van de wereld waar de spirituele kracht van muziek wordt erkend en gevierd. Met zijn muziek wil Kay ook vertellen over mensen die niet gezien worden, gevoelens die nog niet omarmd worden. Zelfliefde, identiteit en alles wat je tegenkomt in de zoektocht naar jezelf.
Afbeelding voor festival act: Habib Koité & Bamada

Habib Koité & Bamada

Habib Koité, een van Afrika's meest geliefde en geprezen artiesten, stamt af van een lange traditie van Khassonke troubadours, bekend om het overdragen van wijsheden via hun muziek. De muzikant groeide met zeventien broers en zussen en ontwikkelde zijn eigen unieke speelstijl om zijn moeder muzikaal te kunnen begeleiden. Zijn liefde voor muziek erfde hij van zijn grootvader, een meester op de kamele n’goni, een traditioneel viersnarig instrument dat wordt geassocieerd met de Wassalou-regio van Mali. "Niemand heeft me echt geleerd om te zingen of gitaar te spelen," legt hij uit. "Ik keek gewoon naar mijn ouders en nam het over."
Afbeelding voor festival act: Jasper V (Altın Gün)

Jasper V (Altın Gün)

Jasper V (bassist Altın Gün) draait eclectische, cosmische sounds van over de hele wereld. Onbekende Euro disco, cosmic cumbia, groovy Latin, funky Bollywood, Turkse psych, Arabische pop aen andere tasty obscuriteiten.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… Gaye Su Akyol culturele antropologie heeft gestudeerd?
… ze ooit in de bands Mai en Toz Ve Toz zat?
… ze een duo vormde met Tuğçe Şenoğul?
… ze inmiddels vier albums uit heeft gebracht?

Onze favoriete tracks

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →