Gare du Nord

Laag-Landelijke Lounge-grootheden vieren twintigjarig bestaan
vr 11 nov 2022
Stage 1
€ 30,50
Deuren: 19:30
Start: 20:30
Vorig evenement

Twintig jaar Gare du Nord betekent een eenmalige terugkeer en minstens zoveel feest; vier jaar nadat de lounge- en jazzband afscheid nam keren ze nog één keer terug om het jubileum met ons te vieren met de ‘Gare du Nord Encore – 20th Anniversary Tour’.

Culthit ‘Pablo’s Blues’ bleek twintig jaar geleden pas het startsein van de lounge pionieren. Het met goud bekroonde album ‘In Search of Excellounge’ was een gigantische hit en bezorgde Gare du Nord als allereerste Nederlandse act een platencontract bij het iconische jazzlabel Blue Note. Het album ‘Sex ‘n’ Jazz’, waarop ook Marvin Gaye en Paul Carrack te horen zijn, betekende de grote doorbraak bij het publiek. Het album werd met drievoudig platina onderscheiden en is tot op heden het meest verkochte Nederlandse jazzalbum aller tijden.

De energieke liveband onder leiding van zangeres Dorona Alberti, staat garant voor volle zalen. Alle hits zullen de revue passeren, van ‘You’re My Medicine’ tot ‘Beautiful Day’, maar ook klassieke tracks en verrassende deep cuts die niet eerder live zijn gespeeld.

Extra informatie
Bezoekers ontvangen twee dagen voor show een mail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Gare du Nord was de eerste Nederlandse act die een platencontract kreeg bij het iconische Blue Note jazzlabel.
'Sex 'n' Jazz' is nog altijd het best verkochte jazzalbum in Nederland.
Gare du Nord werd opgericht nadat leden Lancee en Fransen een soundtrack maakten voor een eenmalige lounge avond in België.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →