Grote evenementafbeelding: Gaahls WYRD + SAOR + Gaerea

Gaahls WYRD + SAOR + Gaerea

Het nieuwste vehikel van een black metal-icoon
vr 30 sep 2022
Stage 2
€ 24,50
Deuren: 19:00
Start: 19:30
Vorig evenement

De black metalgroep Gaahls WYRD is het nieuwste vehikel waar blackmetalicoon Gaahl, de artiestennaam van de Noor Kristian Espedal, mee in de spotlight staat. Samen met een drietal aan topmuzikanten zoekt hij de muzikale grenzen binnen black metal op.

Gaahl, de artiestennaam van Kristian Espedal, maakt eind jaren negentig naam als frontman van de black metalbands Trelldom en Gorgoroth. Laatstgenoemde groep groeit uit tot een van de meest beruchte acts in de blackmetalscene met Gaahl als controversieel middelpunt.

Tegenwoordig is hij uitgegroeid tot een icoon, bijna mythisch persoon, in de metalscene, die veel meer is dan zijn voormalige imago. Als oprichter van de succesvolle folkgroep Wardruna, kunstenaar en in nieuwe bands als God Seed, maar vooral met Gaahls WYRD, laat hij hele andere kanten van zichzelf zien.

TIJDSCHEMA
19:00 zaal open
19:30 Gaerea
20:30 Saor
21:35 Gaahls Wyrd
23:00 verwacht einde (onder voorbehoud)

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: SAOR

Support

SAOR

Het project rond de Schot Andy Marshal weet op majestueuze manier zijn passie voor z'n Schotse erfenis, en afkomst te vertalen naar epische black metal.
Afbeelding voor support act: Gaerea

Support

Gaerea

Het Portugese oorlogsschip Gaerea staat garant voor complexe en intrigerende black metal, vastgelegd op het meest recente werk 'Limbo'.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

debuutalbum 'Ghosts Invited' de toonaangevende Noorse muziekprijs Spellemannsprisen voor het beste metalalbum van 2019 heeft gewonnen?
het artwork van zowel het debuutalbum als de meest recente EP zijn ontworpen door Gaahl zelf.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →