Fire Horse

een unieke twist op klassieke rock met een ongeremde improvisatiedrift
do 15 dec 2022
Stage 3
€ 15,00
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

Een nieuw Nederlandse heavy rocktrio, ontstaan in het donkerste uur van de rock & roll. Maar wél een met gezamenlijk bijna een halve eeuw ervaring in bands als Birth of Joy, Peter Pan Speedrock en Grenadeers: de all star rockband FIRE HORSE.

Eind april verschijnt hun toepasselijk getitelde debuutalbum ‘Out Of The Ashes’. De band, vernoemd naar bassist Van Elderen’s geboortejaar 1966, is uit de smeulende as opgerezen van wat ooit was. Volgens de Chinese astrologie is het Paard met het element Vuur betrouwbaar, temperamentvol, prikkelbaar, levendig, enthousiast en optimistisch. Fire Horse grijpt muzikaal terug naar zowel de ’70’s als de ’90’s en laveert volgens eigen zeggen tussen stevige power rock en post-grunge: van desert rock a la Masters Of Reality en Queens Of The Stone Age tot Stone Temple Pilots, Foo Fighters, Royal Blood of Wolfmother. Ofwel: een unieke twist op klassieke rock met een ongeremde improvisatiedrift.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: The Ballet Bombs

Support

The Ballet Bombs

Deze psychedelische punkers gaan tot het sonische gaatje. Met buitenaardse oscillaties zeeën van galm en speaker verscheurende fuzz tonen. Maar ze noemen zichzelf liever de Blink-182 van de garage fuzz.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… drummer Guy zanger en gitarist Kevin eigenlijk had gevraagd om gitaar te spelen in Grenadeers en Kevin liever frontman wilde zijn?
… Kevin en bassist Peter hadden afgesproken om te jammen en die laatste helemaal enthousiast werd van de muziek die Guy en Kevin hadden gemaakt en zo Fire Horse is ontstaan?
… Kevin frontman was van Birth of Joy, Peter in Peter Pan Speedrock speelde en Guy drumde bij Grenadeers?
... Fire Horse is getekend door het Haarlemse platenlabel Suburban Records?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →