Grote evenementafbeelding: Esben And The Witch + Ontaard

Esben And The Witch + Ontaard

Postrock-band presenteert zesde album 'Hold Sacred'
zo 28 Mei 2023
Stage 2
€ 15,00
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

Een van de best bewaarde geheimen uit de indie-underground is de Britse postrock-band, Esben And The Witch. De band produceert al jaren aangrijpende muziek – door zichzelf omschreven als nightmare pop – die beïnvloed is door uiteenlopende genres als dreampop en metal, met gothic elementen. Bekend om hun donker broeierige teksten, geluid en energie, brengt Esben and the Witch op 12 mei hun lang verwachte album ‘Hold Sacred’ uit, en dat vieren ze met een meeslepende show in Patronaat!

Na hun debuut ‘Violet Cries’ in 2011, een album door BBC omschreven als “a darker-hued cousin of The xx rather than some pastiche of The Cure or Sisters of Mercy”, brengt het trio, bestaande uit Rachel Davies, Daniel Copeman en Thomas Fischer nog 5 studioalbums uit tot ze een pauze van 5 jaar inlassen. ‘Hold Sacred’ is een soort van reset voor de band, waarvoor ze terug zijn gegaan naar hun eigen label en distro Nostromo. De creativiteit vloeit, want ook lanceerden ze Haus Nostromo; een gecureerd platform voor kunst, boeken, zines, kleding en meer met een sterke DIY insteek.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Ontaard

Support

Ontaard

Ontaard is een nieuwe post-metal band uit Utrecht. Gewapend met de "I Am But My Flesh'' EP (2022) hebben ze al veel mooie shows kunnen spelen door heel Nederland. Het geluid van Ontaard is het best te omschrijven als wanhopig en eerlijk zonder hun liefde voor melodie te verliezen.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Speciaal voor de nieuwe plaat 'Hold Sacred' richten ze een eigen label op, Nostromo.
Via Haus Nostromo presenteert EATW boeken, zines, kleding, beeldende kunst en meer voor een diepere connectie met de community.
Esben and the Witch is in 2008 opgericht in Brighton.
In Nederland heeft de groep in het verleden op festivals als Doomstad, Grauzone en Incubate gespeeld.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →