DEADGUY + Silverburn

Chaotische, dissonante 90s metalcore
zo 5 nov 2023
Stage 2
€ 25,00
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Voor de allereerste keer komt het uit New Jersey afkomstige Deadguy naar Europa toe! De band kan als de wegbereider gezien worden voor alle door metal-beïnvloede, super noisy en technische bands als The Dillinger Escape Plan, Botch, Coalesce, Integrity en Converge.

Het enige album van het vijftal getiteld ‘Fixation on a Co-Worker’ uit 1995 is zijn tijd ver vooruit. In 30 minuten weet de band in 10 songs de definitie van “muziek” omver te blazen. De dissonante gitaarriffs vliegen je om de oren en zanger Tim Singer klinkt alsof hij de plaat heeft ingezongen tijdens het in elkaar beuken van een printer met een honkbalknuppel. Tijdens de daaropvolgende, rampzalig verlopen tour gooit Deadguy de handdoek alweer in de ring, niet wetende hoeveel indruk ze hebben achtergelaten. Desalniettemin, 25 jaar na hun allerlaatste show komt de band voor Decibel’s Metal & Beer Fest weer bij elkaar. Nu gevolgd door de eerste shows in Europa. Hier wil je bij zijn als liefhebber van 90s metallic hardcore!

Extra informatie
• Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie, waaronder het tijdschema.
• Patronaat is een PIN ONLY-locatie. Je kunt bij ons betalen met Maestro, American Express, V PAY, Mastercard en VISA.
• Check Bezoekersinfo voor meer informatie, waaronder over het huren van lockers.

Let op bij het kopen van tickets via social media of externe doorverkoopsites. Ticketmaster Resale is de enige volledig betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen.


Bezoek de website
Silverburn

Support

Silverburn

Vanuit Wales komt Silverburn, een driekoppige band die met hoekige ritmes en dissonante riffs een naargeestige sfeer creëert. Frontman James Isaac, bekend van Taint en Hark, brengt met dit solo project een nog venijniger geluid. De laatste plaat, "Self Induced Transcendental Annihilation", is intens en onvoorspelbaar door de vele wisselende maatsoorten, en laat weinig ruimte voor compromis.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

... de Deadguy: Killing Music docu wordt geroemd als een van de beste over het genre?
... de bandnaam van een zin uit de John Candy film Only The Lonely komt?
... de band sterk is geïnspireerd door bands als Unsane en Today Is The Day?
... het album in 2006 is opgenomen in Decibel Magazine’s Hall Of Fame?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →