Grote evenementafbeelding: Cro-Mags + Bloodsucker

Cro-Mags + Bloodsucker

presented by Minor Operation Bookings
za 2 jul 2022
Stage 2
€ 22,00
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

Harley Flanagan komt met zijn Cro-Mags Haarlem onveilig maken. De notoire stuiterbal is uitgegroeid tot een zowel veelgeprezen als veel bediscussieerd hardcore icoon, die met platen ‘The Age Of Quarrel’, ‘Best Wishes’ en ‘Alpha/Omega’ de blauwdruk heeft afgeleverd voor de nog steeds relevante New York hardcore sound. 

Nog voordat hij 10 jaar oud is, hangt Flanagan al rond in de alternatieve scene van New York met figuren als Andy Warhol, Joe Strummer en Allen Ginsberg. Aan het eind van de jaren zeventig wordt hij als drummer toegevoegd aan de line-up van de invloedrijke punkbad The Stimulators. Niet veel later start hij zijn eigen, misschien nog wel invloedrijkere band, de Cro-Mags.

Cro-Mags introduceren een nog hardere versie van hardcore punk. Een die doorvlochten is met metal-vloeden en letterlijk met meer spierballen. In combinatie met de door Hare Krishna geïnspireerde teksten en artwork en energieke live shows, ontwikkelt de band zich tot een fenomeen. En dat tot op de dag van vandaag!


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Bloodsucker

Support

Bloodsucker

De Friese band Bloodsucker staat voor melodieuze, thrashy en old school hardcore. Op de gelijknamige debuut EP overtuigt de band in een krap kwartiertje met vijf songs die duidelijk beïnvloed zijn door hardcore helden als Leeway en natuurlijk Cro-Mags zelf.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Harley Flanagan's Cro-Mags bracht in 2020 nog een nieuwe plaa uit, 'In The Beginning'.
Toen Flanagan zeven jaar oud was publiceerde hij een boek met poëzie en tekeningen met een voorwoord geschreven door familievriend Allen Ginsberg.
Een van de bassgitaren van legendarische muzikant Jaco Pastorius is in het bezit van Flanagan, die een groot fan is.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →