Grote evenementafbeelding: Converge: Bloodmoon • Philharmonie Haarlem

Converge: Bloodmoon • Philharmonie Haarlem

Exclusieve Benelux show van uniek project door legendarische hardcore band
do 30 jun 2022
Philharmonie
€ 40,50
Deuren: 19:30
Start: 20:30
Vorig evenement

Dit is een seated show. In Philharmonie hanteren wij vrije zitplekken. Het is niet mogelijk een stoel te reserveren.

Legendarische hardcore band Converge presenteert deze zomer het Bloodmoon project met een exclusieve show in Philharmonie Haarlem. Bloodmoon is een samenwerking met darkfolk-zangeres Chelsea Wolfe, componist Ben Chisholm en gitarist Stephen Brodsky (Cave In, Mutoid Man).

Bloodmoon is ontstaan uit een verzoek van festival, en broedplaats voor de harde kunsten, Roadburn. Een Converge-show die zich niet op de ziedende, agressieve kant van Converge concentreert, maar juist op het epische en zware dat de band etaleert. Zoals de songs waar de groep haar platen graag mee afsluit. De stem en het spel van Chelsea Wolfe verrijken en diepen de sound uit, tevens door medewerking van Chisholm en Brodsky.

De uiteindelijke headline show op Roadburn 2016 liet een diepe indruk achter. Tot op de dag van vandaag wordt het concert bestempeld als één van de beste ooit op het festival. De corona-pandemie gaf uiteindelijk tijd om opnieuw de handen ineen te slaan voor een volledige langspeler met enkel eigen werk. Het resultaat mag er zijn; ‘Bloodmoon: I’ is een dijk van een plaat met apocalyptische grandeur, die we geheel volgens verwachting in talloze eindlijsten van muziekcritici terugvonden. Het laat ons vol verwachting uitkijken naar de show in ons Haarlem.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Deze show vindt niet plaats in Patronaat, maar in Philharmonie Haarlem. Adres: Lange Begijnestraat 11, Haarlem.

Kijk voor alle informatie over de locatie, parkeren, bereikbaarheid en toegankelijkheid op www.theater-haarlem.nl.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Hexvessel

Support

Hexvessel

Hexvessel is een psychedelische folkrockband rond Mat McNerney, bekend van zijn werk met Beastmilk, Grave Pleasures, Dødheimsgard en Carpenter Brut. Tegenwoordig opererend vanuit Finland, is Hexvessel een vehikel voor zijn liefde voor Engels folkrock uit de sixties en seventies en het pagan verleden dat nog zo voelbaar is in zijn huidige thuisland. Vanaf het geprezen debuut 'Dawnbearer' heeft de groep sindsdien nog vier platen uitgebracht, waarvan 'All Tree' het meest recente werk is.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Converge-frontman Jacob Bannon is verantwoordelijk voor al het artwork van de band.
Bloodmoon is tot deze tour pas vier keer uitgevoerd.
Ben Chisholm is tevens gitarist in de band van Chelsea Wolfe.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →