Complexity Fest 2024

Ons favoriete festival voor grensverleggende heavy muziek is terug!
za 17 aug 2024
Stage 1
€ 47,50
Deuren: 15:00
Start: 15:00

Complexity Fest keert op 17 augustus 2024 voor de tweede keer terug naar de zomer in de zalen van onze geliefde Patronaat-locatie voor de achtste editie van Patronaat’s festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek. 

De eerste namen die zijn aangekondigd zijn Plini, Night Verses, Squid Pisser en Frail Body. Meer namen zullen volgen in 2024.

Complexity is een platform dat avontuurlijke en grensverleggende muziek met een zware ondertoon viert over een breed spectrum. Naast het presenteren van uiteenlopende clubshows gedurende het jaar binnen Patronaat en soms op locatie, organiseert men jaarlijks een eigen festival. Complexity is opgericht in 2016 en presenteerde in het verleden acts als Animals As Leaders, The Armed, Raketkanon, Otoboke Beaver en Kayo Dot.  

Extra informatie
• Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie, waaronder het tijdschema.
• Patronaat is een PIN ONLY-locatie. Je kunt bij ons betalen met Maestro, American Express, V PAY, Mastercard en VISA.
• Check Bezoekersinfo voor meer informatie, waaronder over het huren van lockers.

Let op bij het kopen van tickets via social media of externe doorverkoopsites. Ticketmaster Resale is de enige volledig betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen.

Line-up

Plini

Plini

Na het Nederlandse debuut van Plini in Patronaat op een door Complexity gepresenteerde show in 2016 is er altijd een band gebleven tussen organisatie en het gitaarfenomeen uit Sydney, Australië. Het werd daarom de hoogste tijd voor eindelijk een spot op Complexity Fest, nu het nog kon. De band weet op hun nieuwste wapenfeit in de vorm van EP ‘Mirage’ alle elementen samen te brengen die hen zo bijzonder maakt: grootse, verhalende melodieën en instrumentale composities met hints naar jazz en de kleurrijkheid van bijvoorbeeld anime. Combineer dit met innovatieve, digitale gitaartechnieken zoals te zien is aan de uitgebreide samenwerking met onder andere Neural DSP en Strandberg. Het belangrijkste blijft dat in de muziek nooit de ziel uit het oor verloren wordt; als wij denken aan ‘gitaarmuziek’ in de 21e eeuw, staat Plini aan de voorhoede.
Night Verses

Night Verses

Night Verses uit LA/USA gooide hoge ogen met hun eerste Nederlandse show op Complexity Fest 2020. Het instrumentale trio bestaande uit Aric Improta (bekend van o.a. Fever333 en YouTube), Nick DePirro en Reilly Herrera zou je in gemakzucht als ‘progressieve metal’ kunnen bestempelen, maar spacerock met een focus op ritmische lagen gecombineerd met opeenstapelende effectpedalen dekt de lading al meer. In mei verzorgt de band het voorprogramma van Tool in de Ziggo Dome, en in augustus komt de groep met langere set en nog glimmend tweeluik ‘Every Sound Has a Color in the Valley of Night’ op zak ons podium weer aan doen.
Frail Body

Frail Body

Screamo band Frail Body uit Illinois/USA komt, nog in het kielzog van hun debuut op Roadburn Tilburg, naar Nederlandse bodem om alles spreekwoordelijk met de grond gelijk te maken. De band speelt hoekig, snel, hard harder hardst vol ongefilterde passie en rauwe emotie. En dan daar tussen het muzikale geweld door, schijnt toch soms het licht. Wapenfeit ‘A Brief Memoriam’, uitgebracht op liefhebbers-label ‘Deathwish Inc.’ Is een goede graadmeter voor hoe dit live kan uitpakken. Zakdoek mee in de pit.
Squid Pisser

Squid Pisser

Op Complexity Fest komen vele sferen en gemoedstoestanden samen. Van bloedserieus naar het knotsgekke jongetje van de klas. Daar komt het mysterieuze Squid Pisser met hun eerste NL show om de hoek gluren; met hardcore als basis vliegen we in territoria waar Mike Patton trots op kan zijn. Tommy Meehan's strak gecontroleerde lawaai-aanval van regenboogkots (uit een gitaarversterker gespuugd via manische tovenarij op de pedalen en verfijnd vingerwerk), gecombineerd met het uiterst woeste drumwerk van Seth Carolina, versmelten tot een verzameling nummers die zijn gesmeed in een totaal opgefokte en sonisch chaotische storm van etter en slijm.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Plini speelde voor het eerst in Nederland bij een Complexity Presents show in Patronaat in 2016!
Het is de tweede keer dat Complexity in de zomer plaatsvindt.

Onze favoriete tracks

Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →