Grote evenementafbeelding: Clannad • Philharmonie

Clannad • Philharmonie

De legendarische familieband uit Ierland
wo 13 apr 2022
Philharmonie
€ 44,50
Deuren: 19:00
Start: 20:00
Vorig evenement

Dit is het verplaatste concert van zaterdag 18 april 2020. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

De Ierse band Clannad stond aan de wieg van de Keltische/New Age/Ierse folkmuziek en is een van de grootste namen in dit genre. De legendarische familieband, gevormd door de ‘Brennan-clan’ die ook Enya en Moya Brennan voortbracht, behoort onbetwistbaar tot het erfgoed van de Ierse muziek. In 2020 neemt de wereldberoemde band afscheid van zijn fans met een internationale farewell tour met als titel ‘In A Lifetime’.

Grote songs als de film-soundtrack ‘Harry’s Game’ en ‘I will find you’, staan in ieders geheugen gegrift. Net als ‘In A Lifetime’, dat de band in 1985 maakte met Bono van U2 en dat direct een wereldwijde hit werd. Het repertoire van Clannad heeft een onnavolgbare kracht en veelzijdigheid. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en new age komen samen in een unieke blend. Een sound die je meesleept in de woestheid en melancholie van het landschap van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft.

Na het overlijden van oprichter Padraig Duggan in 2016 heeft het overgebleven oorspronkelijke ‘founding quartet’ Moya, Ciaran en Pol Brennan en Noel Duggan versterking gekregen van Aisling en Paul, dochter en zoon van Moya Brennan. Clannad maakt muziek met tijdloze power en schoonheid, blijkend uit de nog immer mateloze populariteit die Clannad geniet in het jaar waarin de band zijn vijftigste verjaardag viert.

LET OP: deze show vindt niet plaats in Patronaat, maar in Philharmonie Haarlem. Adres: Lange Begijnestraat 11, Haarlem. Dit is een seated show. In Philharmonie hanteren wij vrije zitplekken. Het is niet mogelijk een stoel te reserveren. Kijk voor alle informatie over de locatie, parkeren, bereikbaarheid en toegankelijkheid op www.theater-haarlem.nl

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Parkeren:
Parkeer je auto in parkeergarage De Kamp, Stationsplein of Raaks. Wij adviseren je om niet te parkeren in De Appelaar, omdat deze snel vol is.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

De band heette in het prille begin nog Clann as Dobhar. In 1973 kortte ze dit af naar Clannad.
Clann as Dobhar is Gaelic voor 'Family from Dore'.

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →