BRUUT!

Genre-overstijgende electronic jazz
do 15 dec 2022
Stage 2
€ 17,00
Deuren: 20:15
Start: 21:00
Vorig evenement

Al meer dan tien jaar lang spreekt de filmische en energieke muziek van dit kwartet tot de verbeelding van menig clubbezoeker en festivalganger en weten zij overal waar ze komen een memorabele show neer te zetten. Niet gek dus dat ze met hun grensoverschrijdende muziek al in Japan, Turkije, Suriname, Burkina Faso, Rusland en Spanje tourden. Met het nieuwe album ‘Zest’ zet BRUUT! een stap naar een nieuw genre.

Op ‘Zest’ nemen de Amsterdammers de luisteraar mee naar een wereld waar stroboscopen en Spaghetti Westerns elkaar ontmoeten. Alsof Keith Flint de filmset van ‘A Fistful of Dollars’ op komt lopen. Op nauwkeurige wijze wordt door de immer zwart-wit ‘verpakte’ band met instrumentaal vakmanschap ieder genre in de popencyclopedie overgoten met de sound van goedkope Oost-Duitse orgels, moddervette synth-bassen en een speelgoedsynthesizer. Hoe dat alles klinkt? Tsja, deze band in een hokje plaatsen is vrijwel onmogelijk; BRUUT! is zijn eigen genre.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… BRUUT! in 2016 werd uitgeroepen door het tijdschrift Esquire tot Best Geklede Band?
… BRUUT! samen met gitarist Anton Goudsmit ook het album ‘Go Surfing’ maakte?
… een van de BRUUT!-mannen, Maarten Hogenhuis in 2013 de 'Keep an Eye International Jazz Award' won?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →