Bombino

'The Sultan Of Shred'
vr 12 Mei 2023
Stage 2
€ 26,00
Deuren: 19:45
Start: 19:45
Vorig evenement

Eerder bekroond tot ‘The Sultan Of Shred’ door de New York Times, is Bombino door zijn hypnotiserende, ontzagwekkende gitaarspel, boeiende zang en suggestieve ritmes een artiest die je gezien wilt hebben. Met zijn muziek vol pit en funky elegantie is hij een gevestigde ster op het wereldtoneel en ongetwijfeld een van ’s werelds beste gitaristen.

Het was op het album Azel dat Bombino een nieuw genre de wereld in bracht dat hij ‘Tuareggae’ noemt – een mix van Toeareg-gitaar met reggaeritme. Zijn laatste album, ‘Live In Amsterdam’ droeg hij op aan zijn dierbare vriend en bandgenoot Illias Mohamed, die op tragische wijze een paar weken voor de release van het album overleed. Ongeacht de uitdagingen die het leven hem stelt, marcheert Bombino altijd voorwaarts op zijn missie om muziek te gebruiken om liefde, begrip en de schoonheid van de Toeareg-cultuur over de hele wereld te verspreiden.

Extra informatie
• Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie, waaronder het tijdschema.
• Patronaat is een PIN ONLY-locatie. Je kunt bij ons betalen met Maestro, American Express, V PAY, Mastercard en VISA.
• Check Bezoekersinfo voor meer informatie, waaronder over het huren van lockers.

Let op bij het kopen van tickets via social media of externe doorverkoopsites. Ticketmaster Resale is de enige volledig betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Bombino nam met Keith Richards en Charlie Watts een woestijnbluesversie op van de Rolling Stones-klassieker "Hey Negrita"
Zijn album Deran werd genomineerd voor een Grammy Award, het was de allereerste Grammy-nominatie ooit voor een artiest uit Niger.
Bombino leerde zichzelf gitaar spelen door te kijken naar video's van zijn helden Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Toure en Tinariwen,

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →