Grote evenementafbeelding: BLOCKPARTY • Houtbaar

BLOCKPARTY • Houtbaar

Revive the Block Party spirit…
do 11 jul 2024
Extern
€ 10,00
Deuren: 14:00
Start: 14:00
Vorig evenement

INI Movement, Patronaat en Popcentrum Slachthuis bundelen hun krachten om de geest van de Block Party nieuw leven in te blazen in Haarlem. Geïnspireerd door de levendige bijeenkomsten uit de jaren ’70 in New York, is dit initiatief erop gericht lokaal talent te koesteren, gemeenschapsbanden te versterken en een platform te creëren voor artiesten om te schitteren. Met steun van een nieuw gevormd muziekcentrum in West-Nederland, waaronder Paradiso, Super Sonic, Bird, House of Knowledge, Paard en Orisun Studio, zullen drie Block Party-evenementen plaatsvinden bij Houtbaar in Haarlem, beginnend op 11 juli 2024.

Deze bijeenkomsten zullen een open jamsessie bevatten, INI’s nieuwe live/dj-concept genaamd Estafête en netwerkmogelijkheden, die de muziekscene van Haarlem verenigen en een springplank bieden voor opkomend talent. Door deze bijeenkomsten streeft INI Movement ernaar niet alleen talent te tonen, maar ook betekenisvolle connecties en ervaringen te faciliteren die essentieel zijn voor duurzame carrièregroei in de muziekindustrie.

De jamsessie wordt georganiseerd door Playground, een dynamische serie open mic-sessies die worden gehouden bij Slachthuis Haarlem. Voor de Blockparties hebben we Daniel von Piekartz uitgenodigd om deze spontane muzikale bijeenkomsten te leiden. Daniel, een getalenteerde pianist en zanger bekend van zijn samenwerking met o.a Benjamin Herman, mengt moeiteloos soul, funk en jazz, en creëert een onvergetelijke ervaring voor iedereen.

Het hoogtepunt van de avond zal de Estafête zijn, een collaboratieve jamsessie tussen DJ’s, professionele muzikanten en het publiek. Bij Estafête versmelten DJ-sets en live geïmproviseerde muziek tot een hete, zweterige party. De DJ speelt een nummer, de band neemt het over, en andersom. Ondertussen hoef jij alleen maar te dansen.

De line-up van deze editie bestaat uit dj’s en muzikanten zoals Umoja (Dj), Shamis (Dj), Euan Jenkins op drums (Radiohop), Aaron Bouwman op bas (Smandem), Chelsea Laverne op toetsen (Matthijs Draait Door), Lucas van Ee op saxofoon (Gallowstreet) en Valentijn Bannier op gitaar (Zuco103).

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →