Grote evenementafbeelding: Birds in Row + The Guru Guru

Birds in Row + The Guru Guru

Gepresenteerd door Complexity
do 10 nov 2022
Stage 3
€ 15,50
Deuren: 20:00
Start: 20:30
Vorig evenement

De Franse experimentele hardcoreband Birds In Row komt na 3 jaar weer naar Haarlem toe, gepresenteerd door Complexity – het platform dat avontuurlijke en grensverleggende heavy muziek viert. Tien jaar sinds de release van debuut ‘You, Me & The Violence’, verschijnt dit najaar het nog naamloze album #4. 

Al meer dan een decennium is Birds In Row een voorloper in het hardcore genre. Begonnen als een band met een geluid dat qua subtiliteit vergelijkbaar is met twee over elkaar schurende stoeptegels, legt de band met het meest recente album ‘We Already Lost the World’ de lat ontzettend hoog.

Metal Hammer UK roemde de plaat als “intelligente, aangrijpende kunst’. “Deze neerwaartse spiraal verandert bij elke bocht van tempo en gewicht’. Een plaat die schreeuwt om wederzijds respect in een wereld van steeds extremere politieke scheidslijnen, die hardcore punk, post-hardcore en post-metal als vehikel gebruikt om haar boodschap over te brengen.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: The Guru Guru

Support

The Guru Guru

De noisepunkband The Guru Guru is het nieuwe fenomeen uit België. De band is live een must-see: terwijl de energie van het podium komt gegutst, balanceert frontman Tom A. op het randje van een theatrale psychose. Borderline rock, noemen ze het zelf, schatplichtig aan Pere Ubu, The Jesus Lizard, The Mars Volta en Andy Kaufman. De hype begon 2 jaar terug rond het debuutalbum ‘PCHEW’. Een album dat graag, bijna manisch, afwisselt tussen bijna breekbaar rustige en snoeiharde en explosieve muziek waar je niet stil op kan staan. Op de recent uitgebracht opvolger ‘Point Fingers’, geproduceerd door Wouter Vlaeminck (onder meer Raketkanon, Kapitan Korsakov), graven de Vlamingen nog dieper in de chaos en non-stop gekte van hun muziek. Hun bonte rijp-voor-de-dwangbuis vocalen, koortsige gitaren en martelende ritmesectie zijn gevat in een plaat dat de band nog beter definieert. Zwaar aanbevolen!

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →