Grote evenementafbeelding: Ben Forte + Faske

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Ben Forte + Faske

Twee nieuwe talenten van eigen bodem met eerlijke en open songs
do 8 jun 2023
Stage 3
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Twee nieuwe talenten op één avond. Gewoon samen, maar dan apart. Van de ene kant is daar Ben Forte, een rapper-songwriter uit Utrecht die in zijn muziek eerlijk is over onzekerheid, verlies en zijn zoektocht naar geluk. Aan de andere kant staat daar Faske, een muzikant die zijn inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. Op 14 juni samen een double bill in Patronaat.

Niet alleen hun leeftijd hebben ze gemeen, maar ook het feit dat ze allebei net een EP hebben uitgebracht. Die van Faske heet ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ en daarop probeert hij soms zwaarmoedige onderwerpen te relativeren en bespreekbaar te maken. Ben Forte kwam onlangs met ‘Offroad’ waarmee hij mensen wil inspireren om open te zijn over hun gevoel. Een mooie double bill van deze twee jonge artiesten die aan het begin van hun carrière staan. Niet te missen dus!

Extra informatie
• Vanaf 3 dagen voor de show ontvangen kaartkopers een uitgebreide mail met alle relevante bezoekersinformatie, inclusief het tijdschema.
• Patronaat accepteert alleen betalingen met pin. Bekijk hier alle betaalopties.
• Voor meer informatie over veilige aan- en doorverkoop van je tickets, locker verhuur, de bereikbaarheid en toegankelijkheid van Patronaat, klik hier.

Afbeelding voor support act: Ben Forte

Support

Ben Forte

Ben Forte is een 23-jarige rapper-songwriter uit Utrecht die in zijn muziek eerlijk praat over onzekerheid, verlies en zijn zoektocht naar geluk. Met zijn Nederlandstalige teksten en eigen producties zit zijn muziek vol energie en motivatie. Zijn eigen inspiratie haalt hij uit artiesten als twenty one pilots, Ed Sheeran en Chef’Special. Na het uitbrengen van zijn debuut-EP rusten, het winnen van de Amsterdamse Popprijs (2019), support van Chef’Special (2021) én het schrijven en produceren van een lied voor een nationale NS[1]campagne, is Ben Forte klaar voor een nieuw hoofdstuk. In een energieke duo setting met drummer heeft hij vorige zomer een tour langs de surf spots in Frankrijk en Spanje gedaan en was hij één van de meest geboekte artiesten op de Popronde 2022. Met als kers op de taart zijn uitverkochte EP release in Cinétol, waar hij zijn nieuwste EP ‘Offroad’ presenteerde. Ben Forte hoopt mensen te inspireren zelf ook open te zijn over hún gevoel. Dat mag een stuk laagdrempeliger worden in onze samenleving. “Ik geloof dat zolang we praten, we dichterbij onszelf en elkaar komen, en dat dat ons helpt navigeren in onze levenslange zoektocht naar geluk. Blijf praten; blijf zoeken.”
Afbeelding voor support act: Faske

Support

Faske

Faske is een muzikant die inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. Zijn eerste EP ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ is net uit. De teksten beschrijven de feestjes, opstapelende studieschuld en sporadische hartzeer. Deze thematiek gaat gepaard met een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppy synths uit de jaren 80. Door deze thematiek te vertalen naar popliedjes probeert hij op speelse wijze deze soms zwaarmoedige onderwerpen te relativeren en bespreekbaar te maken.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… Faske van zijn vader eerst Guitar Hero moest spelen om erachter te komen of het willen van een gitaar geen bevlieging was?
… Ben Forte de meeste geboekte artiest tijdens Popronde 2022 was?
… Faske uit Friesland komt en eigenlijk Fasil heet?
…Ben Forte in het voorprogramma van Chef’Special stond en ook door hen geïnspireerd is?

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →