Grote evenementafbeelding: Asgeir  • PHIL

Asgeir • PHIL

IJslands antwoord op Ben Howard, Bon Iver en Jeff Buckley
wo 6 dec 2023
PHIL
Deuren: 19:30
Start: 20:00
Vorig evenement

Nadat hij in 2017 al Openluchtheater Caprera betoverde keert Ásgeir terug naar onze regionen met zijn sprookjesachtige, sfeervolle en melodieuze songs. De muzikant bracht tien jaar geleden zijn debuutalbum ‘Dýrð í dauðaþögn’ (‘In the Silence’) uit en heeft sindsdien niet stilgezeten. Zo is hij niet alleen de snelst verkopende artiest van IJslandse bodem met drie nummer één hits op zijn naam maar bracht hij vorig jaar oktober zijn laatste werk ‘Time On My Hands’ uit. In december presenteren Patronaat en PHIL deze bijzondere Ásgeir samen in Haarlem.

‘Time On My Hands’ laat een experimentele Ásgeir zien waarbij hij ook niet schuwt om terug te kijken op zijn eerdere werk. Het resultaat zorgt voor een mix van gevoelig gelaagde akoestische klanken met elektronica en blazers zonder daarbij zijn typische terughoudende vocale stijl te verliezen.

LET OP: Dit concert vindt plaats in PHIL en is seated, adres: Lange Begijnestraat 11, Haarlem. Kijk voor alle informatie over de locatie, parkeren, bereikbaarheid en toegankelijkheid op www.philhaarlem.nl.

Let op bij het kopen van tickets via social media of externe doorverkoopsites. Ticketmaster Resale is de enige volledig betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Arny Margret

Support

Arny Margret

Beinvloed door artiesten als Andy Shauf, Phoebe Bridgers, Bon Iver en Gregory Alan Isakov, omvat de IJslandse sensatie Arny Margret folk, indie en een introspectieve stijl die wordt gekenmerkt door een oprechte en persoonlijke benadering. Geboren en getogen in het kleine stadje Ísafjörður, ging ze vanaf haar zesde naar de muziekschool, leerde piano spelen en leerde zichzelf geleidelijk gitaar. Ze neemt op in studio Hljóðriti in Hafnarfjörður en blijft wereldwijd haar stempel drukken met haar intieme en aangrijpende live-optredens.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

… Ásgeir voluit Ásgeir Trausti Einarsson heet?
… de muzikant ook gitaar speelt in de IJslandse band The Lovely Lion?
… de muzikant ook gitaar speelt in de IJslandse band The Lovely Lion? …de Amerikaanse muzikant John Grant Ásgeir hielp met de Engelse vertalingen voor zijn debuutalbum?

Onze favoriete tracks

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →