Grote evenementafbeelding: Altin Gün + Dorpsstraat 3 • Rapa Nui

Altin Gün + Dorpsstraat 3 • Rapa Nui

Turkse psychedelische folk grooves door Nederlandse band
do 18 aug 2022
Rapa Nui
€ 23,50
Deuren: 17:00
Start: 19:30
Vorig evenement

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Altin Gün on the beach

Deze zomer brengt Patronaat Altin Gün voor een exclusieve show naar het strand! De Nederlands-Turkse band speelt op donderdag 18 augustus op buitenpodium van Rapa Nui in Zandvoort.

Het is inmiddels vast geen verrassing meer dat Altin Gün haar inspiratie haalt uit de Turkse en Anatolische folkmuziek en daar het ene na het andere succes mee behaalt. Album ‘Gece’ uit 2019 werd bekroond met een Grammy-nominatie en kwam terecht in de Best of 2019 van All Music.

De afgelopen jaren heeft de groep niet stilgezeten. Zo bracht ze in 2021 maar liefst twee albums uit: ‘Yol’ en ‘Âlem’. De tweede een exclusieve Bandcamp-release voor het goede doel, de eerste via de traditionelere wegen. Beiden zijn nog poppier en zelfs elektronischer dan we van Altin Gün gewend zijn. Of zoals de band zelf zegt: Altin Gün klinkt nu als een Turkse muziekleraar op de kleuterschool uit de jaren tachtig die een 808 (een klassieke, volledig analoge drumcomputer van Roland) gebruikt.

Tijdschema:

17:00 open
19:30 Dorpsstraat 3
20:30 Altin Gun
22:30 einde

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Website Rapa Nui
Let op! Dit concert vindt plaats in Rapa Nui, Boulevard Barnaart 27, Zandvoort. Het podium is buiten en het publieksgedeelte is niet overdekt. Patronaat en Rapa Nui behouden zich het recht zich het concert van tevoren af te lassen indien de weersomstandigheden zeer ongunstig zijn en de artiest niet in staat is op te treden, om zo de veiligheid van publiek, personeel en artiest te waarborgen. In dit geval zal er ofwel een nieuwe datum gezocht worden, of restitutie voor de ticketkopers plaats vinden.


Bezoek de website
Afbeelding voor support act: Dorpsstraat 3

Support

Dorpsstraat 3

Als je bij Dorpsstraat 3 aankomt, ga dan niet naar binnen! Kans is namelijk groot dat leden van Tender Chunks In Gravy en Tony Clifton bezig zijn met hun nieuwe Nederlandstalig synthpunk project.

Kom in de stemming!

Wist je dat...

Altin Gün gouden dag betekent?
de bandleden samenkwamen via een Facebook-post van oprichter Jasper Verhulst?
wanneer je via Bandcamp het album 'Âlem' koopt je dan een vierkante meter natuur beschermt?

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →