Grote evenementafbeelding: Alles Is Nu Festival

Alles Is Nu Festival

Vernieuwende en verhalende Nederlandse popmuziek
za 17 dec 2022
Stage 2
€ 24,50
Deuren: 18:00
Start: 18:45
Vorig evenement

Update 14/12:

Aanstaande zaterdag 17 december geniet je bij Alles Is Nu Festival van de allernieuwste verhalende Nederlandse popmuziek van Sophie Straat, Gotu Jim, sor, Claude en nog veel meer toffe acts. Omdat je deze veelbelovende artiesten op de beste manier moet beleven, gaan we het festival anders aanpakken dan gepland. Stage 2 en Stage 3 van Patronaat bieden de perfecte, intieme setting voor Alles Is Nu Festival en daarom verhuizen we het festival van Philharmonie Haarlem naar Patronaat.

Als goedmaker voor deze last minute wijziging bieden we iedere kaartkoper een gratis +1 aan. Dit betekent dat je met één Alles Is Nu-ticket samen naar binnen mag! En wil je na Alles Is Nu doordansen op de leukste hits uit de jaren ’00, dat kan! Met je Alles Is Nu-ticket mag je namelijk gratis naar Zer00’s Heroes in Stage 1. Zie het als een vroeg kerstcadeautje van ons, speciaal voor iedereen die nieuwe, grensverleggende Nederlandse muziek ontdekt.

Je tickets blijven gewoon geldig en de deuren gaan om 18:00 uur open. De eerste artiest, Claude, start om 18:45 dus wees op tijd.

Na een succescolle eerste editie, slaan de Haarlemse zalen Patronaat en Philharmonie opnieuw de handen ineen. De tweede editie van Alles Is Nu staat volledig in het teken van vernieuwende en verhalende Nederlandse popmuziek met artiesten zoals sor, Sophie Straat, Gotu Jim en Claude!

Alles Is Nu presenteert artiesten van vandaag en morgen die we binnenkort op de grotere festivals en podia gaan zien. Alles Is Nu vindt plaats in Stage 2 en Stage 3 van Patronaat, waarin je je onderdompelt in de rijkdom van de Nederlandse taal.

Line-up
Veelbelovende en bijzondere artiesten van eigen bodem maken dit jaar wederom hun opwachting. Wat te denken van Sophie Straat, vaandeldrager van het moderne levenslied én stem van een generatie met het nummer ‘Tweede Kamer’. Of Gotu Jim, de social media-/hiphop-sensatie die humor, harde beats en rake teksten feilloos combineert. Ook niet te missen is sor, de jonge rapper die met zijn deelname aan televisieprogramma Maestro hoge ogen gooide. De complete line-up vind je hieronder door verder naar beneden te scrollen.

Alles Is Nu wordt mede mogelijk gemaakt door Pot Jonker Advocaten.

Tickets
Er zijn zowel individuele als groepstickets beschikbaar. Bij groepstickets krijg je zes tickets voor de prijs van vijf! Vier je kerstborrel dus met de allerbeste moderne Nederlandse popmuziek.

Extra informatie
Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Gotu Jim

Gotu Jim

De sympathieke zingrappende student had je favoriete kleinzoon kunnen zijn, ware het niet dat er zulke uitzinnig vulgaire teksten uit zijn mond komen. Gotu Jim –vrij vertaald uit het sranang; Gouden Jim, is een stuiterbal-act van jewelste.
Afbeelding voor festival act: Sophie Straat

Sophie Straat

De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat groeide eind jaren '90 op in de voormalige, maar inmiddels gegentrificeerde volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind.
Afbeelding voor festival act: sor

sor

sor is één van de grootste muzikale beloftes van Nederland. sor kan naast rappen en zingen ook componeren en produceren.
In februari 2018 kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem dwong om nog creatiever te moeten werken. Momenteel kijkt sor positief vooruit en maakt hij muziek door het gebruik van zijn piano en synterzysers, subpad (rugzak met bas) en zijn gehoorapparaat Phonak.
Afbeelding voor festival act: Sigourney K

Sigourney K

Na haar deelname aan So You Think You Can Dance maakte Sigourney K de overstap naar muziekartiest. Zo scoorde ze hits met '100 SMSjes' en als gastzangeres op 'Vluchtstrook', maar komt er enkel moois aan in de komende tijd!
Afbeelding voor festival act:  Claude

Claude

De energieke zanger en songwriter Claude is de nieuwste muzieksensatie. Claude startte zijn carrière al op jonge leeftijd, in 2019 deed hij als 15-jarige jongen mee aan The Voice Kids. Voor zijn versie van 'Papaoutai' van Stromae draaiden alle vier de stoelen gelijk om. Nu scoort hij een giga-hit met 'Ladada (Mon Dernier Mot)'.
Afbeelding voor festival act: NONCHELANGE

NONCHELANGE

NONCHELANGE combineert volgens NONCHELANGE indie, pop en rap wat resulteert in een duidelijke eigen signatuur vindt NONCHELANGE. Momenteel werkt NONCHELANGE aan zijn debuutalbum waarop hij zijn soms absurdistische, soms narcistische maar vaak luchtige kijk op de vaak harde realiteit van het leven reflecteert.
NONCHELANGE is dit jaar zelfbenoemd winnaar van Noorderslag en ook stond hij op onder andere Paaspop, Wildeburg en Into The Woods.
Afbeelding voor festival act: Amina

Amina

De Utrechtse Amina was als kind al bezig met zang, dans en acteren, maar pas in haar tienerjaren begon zij de gitaar te bespelen en liedjes te schrijven. Na een korte studie songwriting in Denemarken, vond ze haar weg terug naar Nederland waar ze op het conservatorium in Rotterdam aangenomen werd. Afgelopen jaar bracht ze een duet uit met Ruben Annink, heeft ze haar radio- en tv-debuut gemaakt met eigen liedjes, stond in het voorprogramma van MEAU en tekende bij 8Ball Music.
Afbeelding voor festival act: Babs

Babs

Babs is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen stereotypes rond gender en seksualiteit. Haar eerste release verscheen tijdens de pandemie, in 2021, maar de artiest liet er geen gras over groeien. In korte tijd bracht ze 9 singles uit en 2 EP’s, speelde ze op een vol Malieveld tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag.
Afbeelding voor festival act:  Benjamin

Benjamin

Benjamin (1991) is een Nederlandstalige artiest uit Amsterdam die zich laat inspireren door romantiek, intermenselijke communicatie en persoonlijke gebeurtenissen, locaties en gesprekken. Deze inspiratie smelt hij als sociaal observator om tot intieme, verhalende popliedjes voorzien van een verfrissend authentiek aura.
Afbeelding voor festival act: Skurt Kobain

Skurt Kobain

Skurt Kobain is hiphopformatie uit Amsterdam-Oost bestaande uit twee neven: Matthijs van Camerijk en Maarten Bergman. Matthijs schrijft onder de naam Tizu en Maarten produceert onder de naam Mardy. Tijdens corona ontdekken de twee neven dat ze, naast het feit dat hun moeders zussen zijn, met muziek nog een hele dikke connectie hebben. Het gevolg van dat besef is het soulvolle debuutalbum Surf Rap, dat eind 2020 het levenslicht ziet en imiddels is Skurt Kobains tweede album Westkust zo goed als af. De plaat verschijnt in het voorjaar van 2023 op alle streamingdiensten en vinyl.
Afbeelding voor festival act: Phil Meds

Phil Meds

Muziek is medicatie; de beste heler van emotionele schade. Vanuit deze gedachte maakt rapper, producer, spoken word-artiest en tekstschrijver Phil Meds zijn muziek. Met zijn diepzinnige teksten en dromerige producties weet Phil zich meester te maken van allerlei verschillende uitingen en stromingen, en zijn stempel achter te laten in alles wat hij aanraakt. Zijn gevarieerde live act bestaat uit een combinatie van hiphop en spoken word, in een gebalanceerde mix van live instrumentatie en elektronische beats.

Onze favoriete tracks

" width="100%" height="352" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →