Grote evenementafbeelding: Afstudeerconcert Hilde & Jonne – Cocobolo & Gumbo Kings

Afstudeerconcert Hilde & Jonne – Cocobolo & Gumbo Kings

ma 13 jun 2022
Stage 2
€ 10,00
Deuren: 19:30
Start: 20:00
End: 22:30
Vorig evenement

Eén avond met twee bands en een dikke dansbare vintage sound. Cocobolo X Gumbo Kings wordt georganiseerd door de bassisten van beide bands, Hilde Luytjes en Jonne Venmans, en naast dat het een feestje gaat worden, zullen zij ook afstuderen.

Line-up

Afbeelding voor festival act: Cocobolo

Cocobolo

Cocobolo schrijft haar songs alsof ze korte films zijn; muziek is voor de band een manier om een verhaal te visualiseren en vorm te geven. Cocobolo klinkt als een mix van old-school funk, psychedelische rock en surf-gitaren, met een retro sound. De groep bestaat uit Erik Bandt (Venhill, Nicolaas), Ties Voskamp (Melle) en Hilde Luytjes (CHARLOT, Nicolaas).
Afbeelding voor festival act: Gumbo Kings

Gumbo Kings

Een vijf koppige alligator die uit de Nederlandse moerasdelta komt gekropen. Zeer strak in het pak gestoken ook nog eens.
Deze jonge muzikanten hebben een moderne en helemaal eigen kijk op hun geliefde Soul & Rhythm ’n Blues. De liveshow van Gumbo Kings brengt je een chique nachtclub binnen, waar het feestje langzaam tot het absolute kookpunt wordt gebracht. Deze jongens zijn dan ook onvervalste romantici. Kijk alleen wel uit voor de scherpe tandjes. Sinds de oprichting werkt de band door kilometers aan podium te vreten gestaag aan een groeiende schare fans. In 2019 was Gumbo Kings de meest geboekte band van Popronde. In 2020 stond de band op het NPO Soul & Jazz podium op Noorderslag. Met de nieuwe plaat 'In The Dark' komt Gumbo Kings met het meest persoonlijke statement tot nu toe. Het album is donkerder dan het eerdere werk, met thema’s als eenzaamheid en verlangen. En ook nog eens op gedurfde wijze geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David & the TrueTones).
Festivalnieuws

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →