Roots of Heaven Festival viert negentiende verjaardag in ’22!

13 December 21
-
Roots of Heaven
Op zondag 8 mei 2022 halen liefhebbers van roots-, americana-, blues- en countrymuziek hun hart weer op in Patronaat, want Roots of Heaven Festival keert terug voor een gloednieuwe editie!

In 2022 viert Roots of Heaven alweer haar negentiende verjaardag, wat natuurlijk goed gevierd moet met een volle Stage 2, Stage 3 én Roots Market in het loading dock van Patronaat. De eerste namen worden direct bekend gemaakt en maken het festival nú al niet te missen.

Één van de meest onderschatte rock ’n roll-bands ter wereld moet haast wel Flamin’ Groovies zijn. De Californische rockers zijn bekend van klassiekers zoals ‘Shake Some Action’, ‘Flamin’ Groovies Now’ en ‘Jumpin’ in the Night’. Ze deelden het podium met o.a. The Ramones en Iggy Pop & The Stooges, en brengen die échte Amerikaanse rock ’n roll-spirit naar Patronaat.

In 2019 moest hij helaas op het laatste moment afzeggen, nu is de jonge sing- & songwriter Ryley Walker dan toch van de partij. De uit Chicago afkomstige gitarist legt zijn ziel bloot in rauwe, oprechte nummers die zo uitstekend passen bij Roots of Heaven.

Naast deze Amerikaanse grootheden schitteren natuurlijk ook artiesten van eigen bodem. Zo is Anne Soldaat al jaren een graag geziene gitarist, producer en songwriter in de Nederlandse muziekscene. De voormalig gitarist van popband Daryll-Ann maakte al vier soloalbums en zijn laatste, nog geen jaar oud, maakte hij samen met Pablo van de Poel van DeWolff!

Ook Jimmy Diamond treedt aan, ook wel bekend als de Europese rechter- en linkerhanden van Strand of Oaks. Hun ‘70s americana en roots rock vermengen zet met hedendaagse indie rock tot een geheel eigen geluid.

Dit is pas het topje van de ijsberg, We maken zeer binnenkort meer namen bekend die worden toegevoegd aan deze nu al ijzersterke line-up!

Roots of Heaven Festival 2022 vindt plaats op zondag 8 mei 2022 in Stage 2, Stage 3 en de loading dock van Patronaat. Wij kijken ontzettend uit naar de terugkeer van dit alombekende festival en gaan vol goede moed en hoop voor volle zalen, onvergetelijke optredens en de mooiste nummers die de blues-, roots-, americana- en countrymuziek rijk is.

Roots of Heaven Festival 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Heaven Magazine.

Tickets zijn per direct te koop.