Grote evenementafbeelding: Patronaat & STAD presenteren: Première Van Overleven Naar Leven

Patronaat & STAD presenteren: Première Van Overleven Naar Leven

za 30 okt 2021
Deuren: 12:00
Start: 12:30
End: 15:00
Meld je gratis aan voor dit event. RSVP naar: rosan@stad-haarlem.nl

Patronaat en STAD Haarlem presenteren samen de premiere van de documentaire “Van Overleven naar Leven – Het verhaal van Benjamin”. De premiere is gratis toegankelijk na aanmelding via: rosan@stad-haarlem.nl. Let op: beperkt plek, en vol is vol!

12:00 open
12:30 inleiding & start programa
15:00 verwacht einde

Van Overleven naar Leven 

Het verhaal van Benjamin is indrukwekkend en zorgt voor een confronterende kijk in de spiegel. ‘Alle jongeren van de straat, binnen drie jaar’: dit was de ambitie van de overheid in Nederland, maar hoe gaat het in de praktijk? Lange wachtlijsten, begeleiding die wordt stopgezet, gebrek aan veilige plekken en vier keer zoveel zwerfjongeren op straat is wat er nu – 10 jaar verder – van deze ambitie is terechtgekomen. De documentaire laat pijnlijk zien hoe zwaar het is voor Benjamin om te overleven in een wereld van drugs, criminaliteit, celstraffen en “het systeem”, waar hij maar niet uit lijkt te komen. Maar er is hoop!

Met dit persoonlijke verhaal van Benjamin willen wij de ervaring van een jongere binnen het zorgstelsel van Nederland delen. Door zijn eerlijke, rauwe verhaal hopen wij dat jongeren voelen dat ze er niet alleen voorstaan, en dat er altijd een uitweg is.
Alle uitspraken zijn gebaseerd op eigen ervaring.

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →