Grote evenementafbeelding: Irrational Library: Labasheeda & Viper Mad (seated show)

Irrational Library: Labasheeda & Viper Mad (seated show)

Dit concert gaat door in seated setting!
vr 19 nov 2021
Stage 2
Deuren: 20:30
Start: 21:00
Vorig evenement

Dit concert gaat door in seated setting en is verplaatst naar onze tweede zaal, Stage 2. We kijken uit naar je komst.

Tijdschema:

20:30 open
21:00 Viper Mad
22:15 Labasheeda

Na een veel te leeg jaar, kijken we halsreikend uit naar livemuziek, spoken word, poezie en nog meer kunstvormen! En wie kan dat beter samenbrengen dan Mr. Weird Beard himself, Joshua Baumgarten van Irrational Library. Al jaren brengt hij upcoming artiesten samen op de welbekende Irrational Library avonden. Een avondvullend programma waarbij de bezoeker wordt verrast door al het moois uit ons eigen Haarlem.

De eerste act van de avond is Labasheeda. Het Amsterdams/Haarlemse Labasheeda staat bekend om intense en dynamische shows. Rauwe punkrock wordt afgewisseld met hypnotiserende soundscapes. In Patronaat presenteert de band hun onlangs verschenen Status Seeking, dat internationaal goed ontvangen werd. Naast Saskia van der Giessen (zang, gitaar, viool) en Arne Wolfswinkel (gitaar), al jaren de vaste kern van Labasheeda, bestaat de ritmesectie tegenwoordig uit Renato Cannavacciuolo (bas) en hertog Jan Tromp (drums).

Ook te zien: Viper Mad. In de spiegel kijken kan confronterend zijn, maar levert toch ook altijd weer nieuwe inzichten op. Bjorn Uyens is al sinds 2001 actief als muzikant. Eerst met knerpende indierock in zijn band Dress, daarna met melancholieke americana als Dassuad en sinds 2018 in ViperMad. Na jaren in kleinere bezettingen en solo te hebben gespeeld, is deze band een droom die uitkomt. De zwoele noten van de Hohner Pianet, knisperende synths, live drum ’n bass ritmesectie, spannende zangmelodieën en de opgetogen trompet trekken het publiek mee, laat ze bewegen en dompelt ze onder in een warm bad. Wat gebleven is, zijn de hoge kwaliteit songs en de melancholieke karakteristieke tenorstem van Uyens.

Het nieuwe album Neon komt uit begin 2022 en is geproduceerd door Basil Kühne en gemastered door Darius van Helfteren. De titel Neon verwijst naar het licht dat je kan volgen als een baken in het donker, het licht dat je kan verblinden om te zien wat goed voor je is en het licht dat als een vallende ster de aankondiging is van iets grandioos nieuws.

Extra informatie
Dit concert is toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier onze uitgebreide informatie over het coronatoegangsbewijs. 

Dit programma maakt deel uit van Haarlem On Stage en wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Gemeente Haarlem, FPK, Rabobank Cultuurfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Kom in de stemming!

Kom je langs?

Lees meer over beschikbaarheid, bereikbaarheid en meer bij 'Bezoekersinfo'

Bezoekersinfo   →